Mýty a fakty exkluzívneho predaja nehnuteľnosti

Mýty a fakty exkluzívneho predaja nehnuteľnosti

Chystáte sa predať svoju nehnuteľnosť a riešite spôsob, akým ju predať najlepšie? 

Osloviť len jednu realitnú kanceláriu alebo využiť radšej pomoc viacerých maklérov?

Všade sa hovorí o tom, že realitný trh je presýtený realitnými maklérmi. Rôzna je však kvalita ich práce a rozsah služieb. Na druhú stranu je pravdou, že dnes už je pomerne jednoduché si na internete o komkoľvek čokoľvek zistiť, rovnako tak aj o kvalite jeho práce.

Poďme si prejsť 5 mýtov, ktoré predávajúci majú o exkluzívnom predaji prostredníctvom len jednej realitnej kancelárie:

 

1. Mýtus: V prípade oslovenia viacerých realitných kancelárií máte dojem, že tak obsiahnete vyšší počet záujemcov na viacerých inzertných portáloch.

Fakt: Neobsiahnete. Dnes už všetky väčšie realitné kancelárie inzerujú na rovnakých realitných portáloch. Preto každý záujemca pri hľadaní na internete uvidí inzerát na vašu nehnuteľnosť. Ale nebude to 5x viac záujemcov, iba 1 záujemca a 5x váš inzerát.

 

2. Mýtus: Viac ponúk sa rovná vyššej predajnej cene, pretože sa kupujúci budú predháňať.

Fakt: Nebudú. V prípade viacerých realitných kancelárií sa inzeráty môžu líšiť kvalitou fotiek, popisom, či dokonca cenou v snahe podliezť ponuku konkurencie. V prípade rôznej ceny si záujemca samozrejme vyberie tú najnižšiu. Väčší počet inzerátov tiež vzbudzuje u kupujúcich pocit, že súrne potrebujete predať a nedarí sa vám a zatlačia na cenu ešte viac.

 

3. Mýtus: Viac maklérov = lepšia prezentácia.

Fakt: Nerovná. Nie nadarmo sa hovorí, že keď dvaja robia to isté, nie je to to isté. Jeden maklér uvedie cenu vrátane provízie, druhý bez provízie, jeden od pozemku odpočíta zastavanú plochu, druhý to odčítať nebude. Každý maklér na prehliadke použije svoj výklad, podá svoje informácie. Stratíte prehľad o danej ponuke, nedostane sa k vám kompletná spätná väzba. Vzniká tak u záujemcov zmätok a nedôvera voči ponuke.

 

4. Mýtus: Viac maklérov znamená viac ľudí, ktorí budú za vás predávať a niekto to skôr alebo neskôr predá.

Fakt: Ani toto pravidlo veľmi nefunguje. Maklér, ktorý sa bude predbiehať s inými, nebude vášmu predaju venovať 100% svojej energie a nástrojov pre úspešný predaj. Nebude tam pozývať profesionálneho fotografa, nebude robiť Homestaging, topovať inzerciu a zvyšovať tak svoje náklady. Prečo by to robil, keď je tu riziko, že mu to pred nosom predá iný maklér?

 

5. Mýtus: Maklér ako maklér, je jedno kto nehnuteľnosť predá.

Fakt: Je jedno kto predá, ale nie je jedno ako predá. Ani ten najlepší realitný maklér a najkrajšia prezentácia nedokáže udržať cenu vašej nehnuteľnosti, ak ju iné realitné kancelárie svojou ponukou tlačia dole.

 

Výberom viacerých realitných kancelárií urobíte zo svojej nehnuteľnosti nepredajnú nehnuteľnosť a výsledkom bude znižovanie ceny v snahe predať. Toto ste si asi pod pojmom "predať najlepšie" nepredstavovali.

Práve naopak pri predaji jednou realitnou kanceláriou má vaša ponuka punc originality, exkluzivity a je pomerne jednoduché udržať cenu. Zvýšený záujem môže dokonca cenu zvýšiť.

Samozrejme záleží na výbere realitnej kancelárie, kvalitnej prezentácii, vhodne zvolenej stratégii a odborných zručnostiach makléra.

Z exkluzívnej, či výhradnej spolupráce pri správnom výbere realitnej kancelárie profitujete predovšetkým vy ako predávajúci.

 

 Ing. Štefan Hofer, realitný maklér a majiteľ Reality Hofer

Štefan Hofer
Autor: Štefan Hofer

 

Volám sa Štefan Hofer a už viac ako 12 rokov vám pomáham pri predaji, či kúpe nehnuteľností v regióne Prešov. 

Začínal som v realitnej kancelárii, ktorá mala v Prešove jediného makléra a to som bol ja. Postupne som tu vybudoval malú pobočku. Mojim cieľom bolo vytvoriť modernú realitnú kanceláriu, ktorá reflektuje technologické novinky a nové prístupy pri predaji nehnuteľností, no stále zostáva ľudská, úprimná a na prvom mieste má pomoc ľuďom.

V roku 2013 som preto založil vlastnú realitnú kanceláriu, ktorá nesie moje meno. Riadim tím realitných maklérov, ktorých spájajú rovnaké hodnoty – profesionalita, pochopenie, ľudský prístup a ochota pomôcť.

Pracujeme hlavne na doporučenie našich spokojných klientov, a tak sme sa stali VAŠOU RODINNOU REALITKOU.

Naša práca bola ocenená prestížnou cenou Realitná kancelária roka 2022 pre Prešovský kraj od Realitnej únie Slovenska.  

Pozrite si aj webstránku mojej RK Reality Hofer.

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

4 kroky k úspešnému predaju nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov