Viete čo je homestaging?

Viete čo je homestaging?

Pozeráte si niekedy časopisy o bývaní, či interiérovom dizajne? Videli ste v televízii ako sú pripravené byty v relácii Nové bývanie?

Takto nejako by mala pri predaji vyzerať aj Vaša nehnuteľnosť. Homestaging by mal byť dnes už pri každej nehnuteľnosti samozrejmosťou.

Nevynašli sme "ameriku". Homestaging a interiérový dizajn využívajú ľudia aj vtedy, ak si chcú zmeniť či inovovať svoj interiér alebo zariaďujú svoj nové bývanie. Vedia ako by mal ich nový domov vyzerať, ale nevedia ako to dosiahnuť, čo s čím skombinovať. Využívajú ho obchodníci pri zariaďovaní svojich predajní, aby sa u nich zákazníci cítili čo najlepšie a boli tak ochotnejší nakupovať. Využívajú ho aj predajcovia nábytku, napr. IKEA, keď zariaďujú nielen celé izby, ale aj byty. Cieľom je, aby zákazník nadobudol dojem, že práve takto to chce mať u seba doma.

A presne to potrebujete aj vy, keď predávate byt, či dom. Aby sa kupujúci, ktorý je vašim zákazníkom, cítil u vás ako vo svojom domove. Potom máte istotu, že si vyberie práve vašu nehnuteľnosť.

HOMESTAGING pri predaji nehnuteľnosti = profesionálna príprava nehnuteľnosti na predaj, ktorá Vám zaručí rýchly predaj za najvyššiu trhovú cenu

 

1. Prečo je vhodné nehnuteľnosť pred predajom pripraviť?

Lebo dobrý prvý dojem môžete urobiť len raz :-) 

Homestaging pomáha odlíšiť Vašu nehnuteľnosť od ostatných ponúkaných nehnuteľností. Ľahšie tak vzbudíte u kupujúceho záujem a už na základe fotiek a videoobhliadky sa vytvorí emocionálne puto medzi kupujúcim a nehnuteľnosťou. Na obhliadku sa potom nepríde len popozerať, ale s cieľom kúpiť ju.

Ak potom na obhliadke prezentujete nehnuteľnosť rovnako upravenú, už na prvý pohľad kupujúceho očarí, cíti sa v nej dobre a vie si tu predstaviť miesto pre svoj domov. A vy máte predané.

                  sh1909_dsc_5358   sh2018_dsc_9401  

 

 

2. Čo všetko je vhodné pred predajom v nehnuteľnosti urobiť?

Homestaging nie je rekonštrukcia a nie je to ani zakrývanie nedostatkov.

Je prirodzené, že človek sa počas svojho života obklopuje množstvom predmetov, ktoré mu pripomínajú chvíle na dovolenke, narodeniny, rôzne prvé momenty, .... sú potrebné na cvičenie, varenie, na naše koníčky, .... Tiež je normálne, že pokiaľ v byte, či dome aktívne žijete, vládne tam bežný denný neporiadok. Ale to predsa kupujúcemu pri predaji ukazovať nechceme.

 

          logo_rd_ticha_dolina        

 

Platí zásada, že menej je viac.

Homestaging zariadenej obývanej nehnuteľnosti je často viac o odkladaní, než o pridávaní vecí. To dosiahnete často jednoduchými a cenovo nenáročnými úpravami - vymaľovať (najlepšie na bielo), odstrániť drobné nedostatky, umyť okná, odložiť niektoré nepotrebné veci do krabíc, vyčistiť kúpeľňu, WC, kuchynskú linku, sporák, odložiť prádlo, topánky, postlať postele ... Vytvoriť u Vás doma príjemný pocit domova.

Potrebuje Váš byt viac svetla? Má pôsobiť útulnejšie, priestrannejšie? Je vhodné použiť predmety, ktoré nehnuteľnosť zútulnia, presvetlia, oživia, .... Požadovaný efekt dosiahnete aj pomocou farieb a osvetlenia. Odborník Vám vie nielen poradiť, ale jeho oči sú nezaťažené citovou väzbou k nehnuteľnosti a vedia sa na Vaše bývanie pozrieť objektívnejšie ako vy sami.

                  sh2019_dsc_9583   

 

Homestaging nezariadenej neobývanej nehnuteľnosti, či novostavby je náročnejší. Pomáha kupujúcemu predstaviť si v nehnuteľnosti miesto pre svoj domov a uľahčuje mu rozhodovanie. Takto upravenú nehnuteľnosť je možné predať za vyššiu cenu ako bez úpravy. Profesionálny homestager Vám vie pomôcť aj v tomto prípade.

 

                                         homestaging

 

3. Aký je výsledok predaja vopred pripravenej nehnuteľnosti?

Výsledkom je to, čo si želáte: rýchlejší predaj, menší počet obhliadok a požadovaná cena bez zľavy.

  • Homestaging odlíši Vašu nehnuteľnosť od ostatných, vyvolá záujem a vy rýchlo nájdete kupujúceho.
  • Pomocou homestagingu upravíte Vašu nehnuteľnosť tak, aby očarila kupujúceho už na prvý dojem a vy tak často predáte už na prvej obhliadke.
  • Predajná cena nehnuteľnosti, ktorú ste na predaj vopred pripravili je vyššia ako u nehnuteľnosti, ktorá žiadnymi úpravami neprešla. Obzvlášť to platí u nezariadených neobývaných nehnuteľností a novostavieb.

 

Ak sa rozhodnete využiť pri predaji svojej nehnuteľnosti homestaging, máte možnosť objednať si profesionálneho homestagera, alebo si vyberiete realitnú kanceláriu, ktorá túto službu ponúka.

U nás za homestaging nebudete platiť nič navyše.

Táto služba je súčasťou našich kompletných realitných služieb a máte ju teda v cene.

 

  • Poradíme Vám ako Vašu nehnuteľnosť na predaj pripraviť

  • Zariadime Vašu nehnuteľnosť v prípade, že je neobývaná

  • Všetky úpravy s Vami vopred skonzultujeme.

  • V prípade novostavieb zariadime pre Vás vzorový byt/dom

  • Pripravíme profesionálnu prezentáciu pomocou fotiek a videoobhliadky

 

V tíme máme dve odborníčky - Ada Hoferová, Dáša Kovaľová, ktoré majú okrem skúseností a dobrého vkusu, aj vzdelanie v tomto odbore ukončené certifikátom a za sebou už desiatky upravených a predaných nehnuteľností.


 Ing. Adriana Hoferová, realitný poradca Reality Hofer

Štefan Hofer
Autor: Štefan Hofer

 

Volám sa Štefan Hofer a už viac ako 12 rokov vám pomáham pri predaji, či kúpe nehnuteľností v regióne Prešov. 

Začínal som v realitnej kancelárii, ktorá mala v Prešove jediného makléra a to som bol ja. Postupne som tu vybudoval malú pobočku. Mojim cieľom bolo vytvoriť modernú realitnú kanceláriu, ktorá reflektuje technologické novinky a nové prístupy pri predaji nehnuteľností, no stále zostáva ľudská, úprimná a na prvom mieste má pomoc ľuďom.

V roku 2013 som preto založil vlastnú realitnú kanceláriu, ktorá nesie moje meno. Riadim tím realitných maklérov, ktorých spájajú rovnaké hodnoty – profesionalita, pochopenie, ľudský prístup a ochota pomôcť.

Pracujeme hlavne na doporučenie našich spokojných klientov, a tak sme sa stali VAŠOU RODINNOU REALITKOU.

Naša práca bola ocenená prestížnou cenou Realitná kancelária roka 2022 pre Prešovský kraj od Realitnej únie Slovenska.  

Pozrite si aj webstránku mojej RK Reality Hofer.

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

4 kroky k úspešnému predaju nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov