Aké riziká prináša predaj bez pomoci realitnej kancelárie a aké sú výhody predaja s realitným maklérom

Aké riziká prináša predaj bez pomoci realitnej kancelárie a aké sú výhody predaja s realitným maklérom

Prečítajte si môj článok, ktorý vám poskytne informácie o rizikách a výhodách predaja nehnuteľností s a bez pomoci realitnej kancelárie. Ako realitný maklér s dlhoročnou skúsenosťou vám odporúčam zvážiť všetky aspekty predaja nehnuteľností predtým, než sa rozhodnete, či využijete služby realitnej kancelárie alebo sa pistíte do predaja sami.

Riziká predaja bez pomoci realitnej kancelárie

Predaj nehnuteľnosti bez pomoci realitnej kancelárie prináša určité riziká, ktoré by ste mali mať na pamäti:

  1. Právne riziká: Bez odborných znalostí a skúseností v oblasti nehnuteľností sa môžete ocitnúť v právnych problémoch. Neznalosť legislatívy a zmluvných podmienok môže viesť k nevýhodným zmluvám alebo dokonca k právnym sporom.
  2. Finančné riziká: Bez odborného poradenstva môžete predávať nehnuteľnosť za neprimeranú cenu alebo stratiť peniaze v dôsledku neznalosti trhu a hodnoty nehnuteľnosti.
  3. Časové riziká: Predaj nehnuteľnosti si vyžaduje veľa času a úsilia. Bez pomoci realitnej kancelárie sa môžete ocitnúť v situácii, kedy nebudete mať dostatok času na vybavenie všetkých potrebných dokumentov a iných administratívnych úloh.
  4. Marketingové riziká: Bez odborného marketingového plánu a dostupnosti na relevantných realitných portáloch môže byť predaj nehnuteľnosti neefektívny a môžete mať problém nájsť vhodného kupca.
  5. Emocionálne riziká: Predaj nehnuteľnosti môže byť stresujúci a emocionálne náročný proces, predsa len k svojej nehnuteľnosti máte vytvorený citový vzťah. Bez podpory realitného makléra sa môžete cítiť osamotení a neistí vo svojich rozhodnutiach.

Výhody predaja s realitným maklérom

Predaj nehnuteľnosti s pomocou realitného makléra prináša mnoho výhod, ktoré by ste mali zvážiť:

  1. Profesionálna pomoc: Realitný maklér má odborné znalosti a skúsenosti v oblasti nehnuteľností a môže vám poskytnúť profesionálnu pomoc počas celého procesu predaja.
  2. Prístup k databáze kupcov: Maklér má prístup k rozsiahlej databáze potenciálnych kupcov, čo zvyšuje vaše šance na rýchly a úspešný predaj nehnuteľnosti.
  3. Trhová analýza: Maklér vám poskytne informácie o trhovej hodnote vašej nehnuteľnosti a pomôže vám stanoviť správnu cenu predaja.
  4. Marketingová stratégia: Maklér vytvorí efektívnu marketingovú stratégiu a zabezpečí, že vaša nehnuteľnosť bude viditeľná na relevantných realitných portáloch, sociálnych sieťach a iných kanáloch.
  5. Administratívna podpora: Maklér sa postará o všetky administratívne úlohy spojené s predajom nehnuteľnosti, čo vám ušetrí čas a úsilie.

Ak sa so mnou chcete o niečom poradiť, kontaktujte ma prostredníctvom kontaktov na mojej webovej stránke. Odporúčam vám zvážiť všetky aspekty predaja nehnuteľností a rozhodnúť sa, či využijete služby realitnej kancelárie alebo predáte nehnuteľnosť sami. S mojou pomocou môžete mať istotu, že predaj bude pre vás výhodný a bez rizík.

Ing. Štefan Hofer, RSc. majiteľ realitnej kancelárie Reality Hofer a realitný maklér

Štefan Hofer
Autor: Štefan Hofer

 

Volám sa Štefan Hofer a už viac ako 12 rokov vám pomáham pri predaji, či kúpe nehnuteľností v regióne Prešov. 

Začínal som v realitnej kancelárii, ktorá mala v Prešove jediného makléra a to som bol ja. Postupne som tu vybudoval malú pobočku. Mojim cieľom bolo vytvoriť modernú realitnú kanceláriu, ktorá reflektuje technologické novinky a nové prístupy pri predaji nehnuteľností, no stále zostáva ľudská, úprimná a na prvom mieste má pomoc ľuďom.

V roku 2013 som preto založil vlastnú realitnú kanceláriu, ktorá nesie moje meno. Riadim tím realitných maklérov, ktorých spájajú rovnaké hodnoty – profesionalita, pochopenie, ľudský prístup a ochota pomôcť.

Pracujeme hlavne na doporučenie našich spokojných klientov, a tak sme sa stali VAŠOU RODINNOU REALITKOU.

Naša práca bola ocenená prestížnou cenou Realitná kancelária roka 2022 pre Prešovský kraj od Realitnej únie Slovenska.  

Pozrite si aj webstránku mojej RK Reality Hofer.

 

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie


Stiahnite si zadarmo

4 kroky k úspešnému predaju nehnuteľnosti

spracovaním osobných údajov